Kelly 3572

Friday, December 31, 2010

2012, Blood Diamond & Tayar Yokohama To End 2010

Assalamualaikum

Mentang-mentang la hari ni dapat cuti terkejut sebab menang Piala AFF, maka aktiviti harian pun dah jadi sedikit kacau bilau. Apa nak buat di hari Jumaat yang mulia ni? Teringat big boss aku bising-bising membebel semalam kat office semata-mata tak puas hati dengan cuti yang gomen kasik hari ni. 

"Kenapa la nak kene cuti pulak hari ni, it's not like you're winning a world cup ke, it's just s stupid cup!"

Bukan aku yang cakap ok, aku re quoted apa yang dia cakap je. Ha ha, hilang mengantuk aku bila dengar dia start membebel pasal bola. Lawak betul la bila dapat big boss yang business minded cam ni. Rugi la satu hari punya business dan income ye tak? Paling aku tak tahan bila dia mentioned stupid cup tu la. Kesian kalau player Malaysia dengar ni. Bukan senang nak menang international tournament sekarang ni. Papepun, aku tetap hargai kemenangan kita itu. Boss aku je tak suka kot...
Since tv reception pun still hampeh, memaksa wifey, aku dan Ridzuan tengok la citer 2012. CD ni memang dah lama aku beli, kat Feringghi jugak la, cuma belum tengok sampai la petang ni.

Menakutkan jugak bila terbayang macamana la keadaan hari kiamat nanti. Sure lagi teruk dan horrible dari yang digambarkan dalam movie ni. Tapi untuk movie ni memang la banyak unsur tak logik kalau difikirkan betul-betul. Kalau dah watak utama tuh, memang terselamat la dari malapetaka ni. 

Petang ni sepatutnya aku ke majlis tahlil rumah sedara jauh sebelah papa dekat Taman Zoo View, Hulu Kelang, tapi perut aku tetiba meragam, flat giler aku macam tayar Kelly arituh. Pengsan la aku dari lepas asar sampai la pukul 2000hrs. 

Bila dah lega sket lepas sapu Citronella Cream tuh, aku ajak Ridzuan temankan aku gi kedai William for mission nak tukar tayar. 
William suruh pakai Yokohama, ikut je la
Sampai kat kedai tuh, tengok ada 2 buah kereta yang William tengah belasah. Kitorang pun tunggu la sampai la kitorang punya turn, mungkin last customer for 2010 kot. Dia suruh pakai Yokohama, harga sebijik MYR155.00. Mahal jugak kan? Aku tak survey pulak harga tayar yang latest kat market. Yang aku dapat ialah list harga tayar yang dah outdated. 
new year treat for Kelly
Dari tayar yang aku checked tuh, nampak la Yokohama ni manufactured in 3710(week/year), ok la kot. Agak baru la tuh. William cakap tayar Yokohama ni lebih tahan lama berbanding dengan Goodyear. Tapi aku rasa, semua ni pun bergantung kepada macamana kau drive dan jaga tayar jugak kan. Tapi takpe la, aku ikut nasihat dia sebab dia lebih pakar kan.

Dekat pukul 2300hrs jugak la baru settle semua urusan dengan William ni. Melayang MYR675.00 untuk 4 bijik tayar, alignment and balancing, pastu dia betulkan brake sket. Suka hati kau la William, janji Kelly sihat dan selamat.

Lepas tu kitorang gi beli satay Sri Melaka kat AU5 sebab wifey pesan nak makan satay. Sampai dekat rumah pun dah a few minutes past midnite. Dah bunyi dah bising-bising orang-orang bodoh bakar duit takat nak celebrate 2011. Suka agaknya diorang bertambah tua. Terpekik terlolong macam beruk, aku rasa beruk kat hutan dan zoo pun rileks je, maknanya, yang terpekik terlolong tu even worse dari monyet-monyet dan beruk-beruk yang aku rasa lebih comel dari perangai manusia ni.
Sambil layan satay, wifey bukak Blood Diamond ni, wpun dah penah tengok aritu, tapi sebab kebosanan akibat signal tv yang tengah merapu ni, maka sama2 la kitorang layan citer lakonan bekas hero idola remaja zaman Titanic dulu, Leonardo DiCaprio, yang aku selalu menjawakan nama dia to Leonardo DiCarpio.

Citer ni macam kisah benar. Tapi dari segi logiknya mungkin la ada kait mengait. Recommended to watch okay peeps! A good movie. Biasa la, kalau mamat ni berlakon sure nak sad ending kan. Dia mati at the end of this story. Ha ha... saje je bitau ending kan.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...