Kelly 3572

Saturday, November 27, 2010

Makan Angin Ke Utara

Assalamualaikum

Patutnya hari ni aku kena attend preparation dan set up untuk RENTAS testing esok. Tapi sebab ada kenduri kawin kat Jitra esok, maka, dengan cutenya aku dan wifey akan travel to North Peninsular for that nasi minyak. Pengantinnya, unimate wifey; Norazlin Bt Abd Aziz dan pasangannya, Mohd Irwan B Wahed.

Sekarang tengah siap nak gerak dan singgah Gombak kejap. Malam ni tak tau la sempat tengok game MU vs Blackburn ke tak? Kot-kot terlepak kat night market Batu Feringghi la pulok. Sure banyak VCD haram yang bakal diusha. (0759hrs)

Sambungan...
Tol dari Rawang ke Juru; MYR40.00
Kitorang selamat sampai, dan join que nak bayar tol kat Plaza Tol Juru pada pukul 1330hrs. Bertolak dari rumah tadi pun dah dekat pukul 0900hrs. Tak sempat nak singgah Gombak sebab takut missed nak lunch ikan goreng kat ladang kelapa sawit kat Juru tuh.

Lepas isi minyak dan angin tayar kat Shell MRR2 berhampiran Restoren Kunang-kunang tuh, aku lalu ikut Rawang, sebab nak jimatkan tol setakat 2-3 posen la ni. Aku mengantuk gila masa dah dekat sejam driving. Maybe sebab tak cukup rest kot. Lepas berenti kat R&R Rawang untuk ke rest room, baru la segar sikit sebelum mengantuk balik. Layan je la MP3. Wifey dah selamat bermimpi shopping VCD kat Batu Feringghi dah kot. Aku stopped lagi sekali kat Sungai Perak for restroom. Lepas tu memang aku segar bugar je, plus lapar nak ratah ikan membuak-buak.
Camni la ghoper tempat makan tuh dari meja kitorang


Lepas Tol Juru, kitorang ikut GPS location yang Apai text to wifey's mobile. Nanti den salin balik lat&long tuh untuk reference korang semua yang berminat nak makan kat sini. 

Kawasan ni tak la jauh sangat pun dari Tol Juru, dalam 10 minit je kot kalau jalan clear. Sampai je kat situ, aku tengok memang dah banyak kereta parking. Huh..hebat..hebat. Memang ramai manusia tengah lunch. Pastu terjumpa la Tort, Apai, Jelita 1, Jelita 2, Miah and Yani yang dah pun start makan. Kitorang pun join la diorang sama.
Miah, Yani, Wifey & Hani sedang menjamu selera
Kat sini pun terdapat banyak monkey! Lupa nak amik gambar. Sebab ladang kelapa sawit ni dekat la dengan belukar. Memang banyak la keluarga monyet bermain-main kat tepi belukar tuh sesambil kitorang tengah melayan ikan bawal goreng ni. Tapi setakat yang aku nampak tadi, diekor, yakni memonyet comel tuh takde la mengacau pengunjung warung ni, setakat usha ikan bawal goreng dari jauh tuh ada la kot.
Ni la 2 ekor Encik Bawal bersama Cik Kicap untuk santapan den & wifey!
Hani suka sangat meratah ikan sambil meneman unclenye makan
Ni la first visit aku ke tempat ni. Apa nama glamour warung ni ek? Ade sesapa tahu? (1904hrs)

Lepas habis makan, semua gerak balik rumah Tort dan Apai kat Taman Pauh Jaya. Nak lepaskan penat lelah memandu. Yon and the gang bakal menyusul lewat petang nanti. Petang sket aku melayan beskal tua yang classic, yang menurut Apai, he's the only one to own that kind of bicycle in Penang at present. Jap lagi aku turun bawah amik gambar ok? Arman sure suka beskal tua camni, tapi aku tau dia prefer beskal chopper jugak.
ni la salah satu dari 2 beskal yang den maksudkan?

anyone interested? 
Lagi satu yang best ni, layan Philips 42' LED Full HD TV (Est price MYR3.8k). Apai saja buat demo pasang citer Batman dan Alice In Wonderland versi BlueRay top quality pirated punya CD yang berharga MYR70. Memang cun le gambar gua cakap lu... pasni TV plasma ke, LCD lagi la..boleh bungkus la kot. Tu pasal la LCD ngan Plasma dah makin murah sebab kewujudan LED Full HD neh. Boleh la layan game MU kat sini since dah pasang Astro Beyond! Takyah port kat mamak stall! Cepat kumpul duit beli tv LED Full HD ni!!! Ha ha...

Malam... Batu Feringghi la kan, mana lagi. Update? Later ok!

Batu Feringghi? Luckily masa on the way ke situ jalan tak la jam sangat. Cuma tersangkut masa nak daki bukit tu je la. Parking dekat-dekat dengan Lone Pine tu still MYR3 sekali masuk. Gegerai kat pasar malam pun macam tak banyak yang bukak. Macam tak sehappening masa first time aku pergi few years back. Hmm, Lone Pine tuh macam memanggil-manggil je aku untuk check-in ke new renovated premises dia. Takpe la Lone Pine, next time k?

Dah parking kete, wifey dengan ganasnya menjalankan operasi mencari movie. Aku follow je sebab takde planned nak beli pape movie pun. Sampai je kat gerai biasa tuh, sib baik diorang beroperasi. Wifey pun start cari cd2 yang berkenaan. Tengah duk pilih-pilih, sekali peniaga-peniaga tuh kelam kabut simpan rak-rak CD. Biasa la tu, ada rush by the authorities la tu kan. Kelam-kabut wifey bayar dan chow dari situ. Masa nak pergi ke tempat Cik Kelly menunggu, terserempak pulak dengan kumpulan orang-orang bujang yang baru sampai ke night market tuh dari rumah Tort. Diorang ni kua lambat sket. Aku dan wifey je kua awal, sebab nak balik awal to catch the MU-Blackburn match at 2255hrs.

Kumpulan orang-orang bujang itu tak berjaya membeli cd haram sebab banyak gerai dah stop berniaga. 

Verdict for the ikan bawal @ Juru!!!

Location: 6/10
Taste: 7/10
Price: tak tahu sebab Apai; my BiL bayar, nanti den tanyo.
Cleanliness: 4/10; dalam ladang getah kelapa sawit, what do you expect kan? :) tapi ok je la.

2 comments:

Ninie Hanis said...

Kak Lin (Azlin Aziz) tu my family dah kenal lama dgn family dia. Dulu2 my sister skolah di SMSAH,Jitra mmg kitorang slalu lepak rehat rumah uncle Aziz. She's my senior too kat UIA (tp xkenal ur wife). What a small world :)

Mijoe said...

Azlin tuh pun selalu jugak datang rumah parent den kat Gombak. Dia ikut my sister balik rumah once in a while. Memang small la this world Ninie..he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...