Kelly 3572

Wednesday, November 10, 2010

Citidirect Online Banking Challenge Workshop

Assalamualaikum

Hari aku bersemangat waja sket gi keje. Bukan gi keje pun, kene attend workshop kat Wisma Char Yong, Jalan Ampang dengan Rashpal. Citidirect punye hal la ni. Takpe, menarik gak ni. Biar luas sket kepala otak aku dapat ilmu2 dari sifu2 Citidirect!
Naik tren pagi tadi terus stopped kat Stesyen Masjid Jamek sebab dekat dgn Wisma Char Yong tuh, about 5 minutes walking distance. Venue at Level 12 which is their Learning & Development Centre. The place is nice and suit the purpose! I like!
Lagi satu aku suka, door gift kat atas ni la. Dapat notebook, dapat buku pasal previous cases between customer and Citi, dan jugak hard copy presentation tuh. Tapi Wan cakap, paper bag Citi tuh yang mahal tuh. Ha ha!

Half day workshop ni nampak mmg compact with activities. Ada gak quiz with 10 questions, sapa dapat jawab soklan yg ditanya dapat shopping voucher MYR20 kalau tak silap aku. Sapa dah berjaya jawab soklan cannot answer anymore questions, just to give other participants chances to grab the voucher offered. Soklannye aku tgk banyak yg senang tapi aku segan nak angkat tangan dan jawab. Rashpal was lucky to answer one question dan dapat la dia voucher tuh. Bagus gak activity camni kan. Takde la ngantuk sangat nak layan dan concentrate on the info yang diorang kasi tuh.

The best part is always pasal makan! Ha ha, takde benda lain ke bro??? Register at 0830hrs, pastu terus breakfast nasi lemak, sandwich, popia, mango juice and coffee. Pastu 0900hrs, pasang telinga for 1 and half hours before break for coffee! Nama coffee break, tapi, ada meehun, kueh teow, sotong goreng tepung, sosej, dan popia plus the same beverages. Heavy gak tuh! Mantop! Mantop!

Pastu kul 1245hrs dah stopped booth discussions. We had a group photography session with all the participants and the Citidirect team before we proceed to yummilicious lunch! Giler punye banyak lauk korang tau!!! Ayam goreng, kurma kambing, sotong masak merah, udang masak sambal; sib baik takde petai tau! Pastu got filet ikan some more. Sayur campur and the same beverages again. Aku kenyang makan lauk je la! Udang aku dah tak larat nak layan. Ayam goreng pun aku tak larat nak amik dah. Aku lepak jap, sambil layan buah tembikai and papaya, minum teh pastu called Wan. Aku nak singgah bursa jap. Dah lama tak jejak kaki kat opis mamat tuh. Singgah sebab nak nunjuk gambor kat Europe arituh la. Aku chow dari Char Yong tuh dalam pukul 1340hrs camtu la.

Aku lepak kat bursa sampai la 1430hrs, pastu jln ke bus stop depan Menara Olympia to catch a bus to my office. Sampai la office dekat2 kul 1500hrs! Camtu la kisahnye hari ni. Bestnye! Citibank, nak buat pape course or seminar nanti, jgn lupa invite aku lagi ok? Ha ha!

1 comment:

MiJa said...

citibeng tetap di hati
huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...