Kelly 3572

Tuesday, October 19, 2010

Spain, Madrid, Madrid-Gatwick Airport, UK

Assalamualaikum
Macamana ntah aku tersinggah kat sini!!!

Lepas 2 hari di Madrid dan lebih kurang 5 hari di Spain, hari ni kitorang bertolak balik ke London dari Madrid dengan Ryanair jugak. Kalau aritu masa nak gi Malaga, kitorang departed from Birmingham International, kali ni kitorang menuju ke airport lain pulak di London, iaitu Gatwick.

On the way nak ke Aeropuerto de Madrid-Barajas tuh, kitorang melencong dulu kat sekitar kota Madrid dengan naik Metro. Alang-alang dah sampai sini kan, singgah je la kejap kat Estadio Santiago Bernabeu. Mana la tau kot-kot mamat playboy CR7 tuh tengah buat publisiti murahan kat area stadium tuh. Tapi sayangnya tak terlihat kelibat budak tuh. Nak gi stadium ni sangat senang kalau naik Metro sebab stesyennya bebetul kat depan stadium tuh. Keluar je dari Metro station tu, terus nampak stadium tuh. Maybe ini lah sebabnya CR7 nak sangat pindah ke Real Madrid, senang nak gi stadium kalau ada game, tak yah susah-susah bawak kereta, naik Metro je. Ha ha...

Kebetulan pulak arini ada game Champions League between the host against AC Milan. Patut la aku nampak banyak gerai-gerai jual jersey, mafla dan berbagai merchandise kedua-dua team yang nak lawan tuh. Supporter AC Milan pun dah belambak kat station Metro tadi. Meriah betul nampak area ni masa match day. Kitorang sempat la masuk Real Madrid official megastore dan keliling satu stadium tuh, tak masuk dalam pun. Dekat-dekat kul 3 petang camtu kitorang gerak la ke station Metro untuk meneruskan perjalanan ke airport Madrid. Ryanair dah tak sabar nak bawak kitorang balik ke London. Adios Madrid! Adios Spain!
Bila dah selamat mendarat di Gatwick, kitorang cari train untuk ke hotel Travelodge Farringdon. Yang bestnya, wifey booking hotel ni untuk 2 orang je, tapi sekarang kitorang bertiga. Gamble je ni nak bawak KMJ masuk sekali ni. He he. Bila sampai je kat check-in counter, aku dan wifey je berurusan dengan staff Travelodge tuh, KMJ pi nyorok kat luar sementara nak dicilok masuk.

Bila dah dapat kunci, aku dan wifey gi hantar barang kat bilik 419 tuh. Masuk je bilik, tengok ada satu queen bed dan satu single bed. Hmm, ok la ni untuk 3 orang kan? Pastu wifey suh aku stay dalam bilik dan dia turun semula ke bawah untuk cilok KMJ naik ke bilik. Aku pun perasaan jugak yang staff hotel ni noticed KMJ existence. Tapi Alhamdulillah diorang tak plak sound kitorang.
Bilik hotel ni kira orait la dari segi kemudahan asasnya. Hot & cold shower, electric kettle, complimentary tea and coffee, heater etc. Tapi yang aku perasan la kan, setiap Travelodge Hotel ni mesti provide Bible dalam drawer kat tepi katil diorang. Ceh!!! Bahaya betul ni. Masa kat hotel Travelodge Manchester pun ada gak.

Ticket Ryan Air dari Madrid Barajas ke Gatwick Airport, London;

RM142.50 - untuk aku dan wifey. Murah la kan untuk 2 orang...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...