Friday, October 1, 2010

Osyter Card a.k.a Kad Tiram???

Assalamualaikum

Nak jenjalan kat kota London? Wpun aku tak pernah jejak kaki pun lagi ke sana, tetapi melalui pengalaman family dan blogger lain aku dapat la tahu pasal kad tiram ni. Untuk maklumat lebih lanjut, sila la rujuk kat wikipedia ni. Thanks to wikipedia sebab banyak tolong bagi info pasal semua perkara.

Kalau kat KL kite ada Touch N Go, Monthly Travel Card, Store Value Card untuk travel dgn bas ataupun LRT, kat London sana kite gune la kad tiram ni yer. Banyak2 benda dalam dunie ni kenapa la diorang pilih Osyter yer? Ada sesapa tahu cerita camne kad ni dipanggil Osyter Card?

Kalau korang tak tahu, nanti aku tanye London punye mayor ok? Kat wiki tu pun ada jugak dia cerita sebab apa panggil Osyter Card instead of cat, dog, t-rex... so korang baca la kat wiki tuh ok.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...