Kelly 3572

Saturday, October 23, 2010

From London Heathrow To KLIA Sepang

Assalamualaikum

Pagi tadi, tepat jam 0647hrs waktu Malaysia (GMT+8), Boeing 747-400 MH003 selamat mendarat di KLIA dalam keadaan cuaca pagi yang agak mendung. Prior to landing approach tuh, aku tak senang duduk jugak sebab asyik ada turbulence sejak burung besi ni masuk ke ruang udara Laut Andaman. Ni la first time pengalaman aku flying kena melekat kat seat paling lama dengan seat belt sign menyala. Macam-macam doa aku baca. Tapi Alhamdulillah, dengan pengalaman Kapten Megat dan co-pilotnya, takde perkara yang tak diingini berlaku.
bestnye breakfast dengan MAS ni...
Bila dah selamat cari parking bay untuk Cik Pangkor (sticker yang melekat kat bawah pilot cockpit dari luar flight tuh) tu, ada pulak masalah nak kua dari flight ni. According to the announcement from Kapten Megat shortly after that, the KLIA ground crew macam tak prepare untuk this arrival. Takkan lah ground crew tak tahu arriving flight pukul berapa dan kat gate mana kan. Aku rasa ada dekat setengah jam kot passengers berdiri menunggu pintu kapal di bukak. Pakcik Melayu depan aku dah membebel-bebel dah. Ye la, sedikit sebanyak dah menjatuhkan imej KLIA dan imej Malaysia secara umumnya. Aku dan wifey duk dendiam kat seat sampai la cabin crew allowed passenger keluar dari kapal. Agaknya, untuk 'clear'kan cabin tu ASAP, cabin crew allowed economy class passenger like us to exit through first class and business class exit door. Fuhh, memang comfortable giler aku nampak seat untuk first class passenger tuh. Aku rasa la tu first class kot, business class sure kat tingkat atas yang semestinya lagi canggih manggih.
Nanti la aku akan update lagi bila dah bertenaga semula. 12 jam dalam flight memang la keras montot dibuatnya. Tu belum direct flight ke US lagi kan. Ni pun aku dah segar sket bila dah pengsan dari jam 0930hrs sampai la tersedar jam 1707hrs tadi. Burn Zuhur aku?

Dari pengamatan aku la, cabin crew masa ke London hari tu lagi friendly dari flight balik KL ni. Hmm, mungkin la diorang penat akibat tak cukup rest lepas sampai dari KL semalam kot. Pastu sampai London, terus berebut gi shopping kat Oxford Street dan factory outlet yang bersepah tu.

Bila la nak pergi London lagi ni ek? Perlu ke MAS beli A380? Macam membazir dan tak berbaloi jer. 747-400 ni pun dah best dah.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...