Wednesday, September 29, 2010

Demam Lagi


Assalamualaikum

Aku memang MC hari ni. Pagi tadi aku dengan wifey visit Dr Harjeet kat klinik dekat rumah aku tu la. Patutnya aku nak jumpa dia semalam, tapi sebab dia tutup klinik dia awal sangat. Kata business hour from 8 am to 10 pm. Kul 9.20 dah locked pintu tak kasi patient masuk. Ceh! Nasib baik kau doktor yang best. Dah tu pagi tadi, aku sampai klinik kul 9.30am, staff dia cakap doktor will only be in at 10am. Ceh ceh ceh...sah kau bangun lambat la ni Harjeet ye.

Terkejut jugak si Harjeet tuh tengok aku punya suhu badan sampai 38.3 C. Wifey 36.6 C. Dah, dia suruh tidur berasingan sampai la 2-2 sembuh dari demam. Siap suruh aku MC lagi. Tapi aku memang terpaksa pegi office sebab Mas Aida pun demam lepas menjaga 2 anaknya yang demam dari hari Selasa tuh. Kesian pulak kat Jep nanti kelam kabut nak handle SWIFT sensorang.

Sampai opis, aku makan ubat dulu, pastu buat keje sket. Pastu tidur kat surau. 1300hrs tersedar dan naik la office kejap untuk update blog ni dan jugak buat pape yang patut. Ubat yang aku makan tuh memang power. Mamai giler aku sekarang ni. Lidah pun pahit semacam jer.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...