Kelly 3572

Friday, September 3, 2010

CatBowling & Zakat Fitrah

Assalamualaikum

Hari ni agak busy sebab my colleague sorang cuti. Tapi busy pun, sempat jugak update blog ek? Sebab update blog dah hari lain, masa dah free.

Sampai je office, nak amik mood keje, kene layan computer games dulu. Kalau boss aku terbaca posting or blog ni, naya je kan. Habis appraisal aku tahun ni. Takpe boss, gua sokong lu beli Blackberry Bold 9700 tuh! Lu nampak lagi handsome dan macho bila ride Shadow sambil sebelah lagi tangan pegang BB9700 tuh. Ha ha...
CatBowling ni skrg tgh top chart game aku. Almost everyday mesti aku layan kejap. Pagi Jumaat ni agaknye skill aku bagus sket kot. Selama ni main tak pernah dapat lebih dari 160 points, 7 kali strike & sekali spare, tetiba hari ni terus dapat score above 200. Perghh!!! Best! Best! Tu yang aku amik gambar untuk 'tepek' (Kelantan & Terengganu word for TAMPAL) kat sini tuh. Nanti kalau aku score lagi tinggi dari 207 neh, aku tepek lagi gambarnye.

Ala ni computer game, cuba kalau aku turun lane bowling yang real, sure juara bertahan raja longkang la.
Sani ajak aku solat Jumaat kat Masjid Negara hari ni sebab dia nak usha perfume2 Arab yang lebih murah kat bazaar depan masjid tuh. Takde la pape sangat yang menarik perhatian aku selain dari snow cap yang dijual dgn rege MYR5 tuh. Hmm, tapi aku tak beli la. Kang member aku confused la pulak pesal mamat ni beli snow cap dgn cuaca Malaya yang hangat ni.

Lepas solat, kitorang ber'hibernasi' 20 minit. Pergh..lentuk betul. Mmg lena, nasib baik tak mimpi minum air tebu or mango lassi yang pekat tuh. Sedap kan?

Pukul 1430hrs, kitorang terjaga. Kalau Sani tak set alarm at 1430hrs tuh mau sampai masuk Asar aku berdengkur kat situ. On the way nak balik, singgah dulu jumpa amil untuk tunaikan zakat fitrah. Alhamdulillah.

Korang dah bayar zakat fitrah?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...