Thursday, September 2, 2010

Cara Rakyat Kelantan Menyambut Kemerdekaan

Assalamualaikum
Aku dapat gambar2 ni dari email yang kenkwan forward. Fenomena ni mmg dah sedia maklum dan bukan sesuatu yang pelik kat Kelantan. Kalau sesapa tengok pun, sejuk je hati. Aku rasa kalau non-muslim tgk pun diorang suka kalau sambutan kemerdekaan negara disambut dgn cara begini berbanding dgn buat konsert2, bakar duit dgn mercun dan bunga api.


Tak yah la aku cerita panjang2 kan, tgk gambar pun cukup. Sesiapa yang belum pernah ke Kelantan, sila la ke sana kalau ada masa terluang, especially hari Jumaat. Boleh gak ikuti kuliah dari Menteri Besarnye sendiri kat tgh2 bandar tuh. Subhanallah. Kalau la kay KL boleh buat camni, Datuk Bandar KL sampaikan kuliah, imamkan solat etc.


Stadium bukan tempat tgk bola semata2
Kalau la Stadium Bukit Jalil tuh kat Kota Bharu...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...