Kelly 3572

Friday, July 30, 2010

Again...


Assalamualaikum

Hari ni, tren buat hal lagi. Mogok. Takmo jalan. Gaji tak cukup kot. Staff RapidKL tak bagi tren makan secukupnya kot. Sudahnya, aku dan beribu-ribu lemon yang lain sampai opis lambat. Aku masuk tren at 0825hours camtu la, tunggu punya tunggu, dekat sejam lepas tu la baru tren dapat jalan. Berdiri la aku dengan penuh setia dan bangganya dalam tren tuh sampai la normal service resumed. Aku sampai kat meja aku pun dah 0955hours. Malu 5 minit je nak kul 10 pagi kan...penat giler. Wifey pun called aku tanya pasal train sebab officemate dia pun sampai lambat angkara tren pagi ni... he he he!

Khabarnya, platform yang problem tuh kat Stesyen Masjid Jamek ke Stesyen Pasar Seni. Wallahualam. Kita tunggu laporan rasmi kat newspaper nanti.

Sempat la aku memvideorakamkan keadaan masa kejadian berlaku...ntah apa-apa punya video!


~Al-Quran Online~

Ni ada satu link yang menarik yang diemail oleh Saidi of Bursa Malaysia pagi tadi. Elok la kalau dipasang selalu. Siap ada translation pelbagai bahasa. Reciter pun boleh pilih nak suara siapa. Senang citer check it out kat sini ok kenkawan! Semoga mendapat berkat, specially di bulan Ramadhan yang dah nak hampir tiba ni. Tapi, kalau boleh, pasang la setiap waktu, jangan la tunggu bulan Ramadhan je baru nak pasang kan.

~The Sorcerer's Apprentice~
wifey ingat show at 2215hours, masuk-masuk takde orang lagi. So kita posing untuk ruangan berkenalan majalah mangga dulu...


Saje je walk-in to TGV, tengok citer apa yang available. Mula-mula terasa nak tengok Inception ataupun Garam, tapi semua tiket dah kehabisan dan kalau ada pun memang seat row A je tinggal. At last, ternampak citer TSA ni je yang available with seating row C ada lagi 2. Ok kot. Belasah je la.

Bila dah masuk hall 7 tuh, tengok row C memang dekat la jugak dengan screen. Tapi nasib baik la kitorang tak dizzy-dizzy fly.

Citer ni memang best jugak la. Sesuai kalau family dengan anak-anak kecik datang tengok, or beli DVD haram tengok kat rumah beramai-ramai. Adventurous, comedy, romantic and futuristic. Salah satu lagu dari soundtrack filem ni yang agak menonjol ke'best'annya ialah lagu Secret dari band One Republic. ( Najib dapat ilham 1Malaysia tuh dari band ni la agaknya kot...he he he)


~Al-Fatihah~

Ayah kepada colleague aku kat opis (Masrina) telah kembali ke Rahmatullah lebih kurang jam 2100 hours. Puncanya, aku diberitahu oleh Mas Aida ialah sesak nafas. Nanti aku double check balik dengan kenkwan later.

Aku dapat sms daripada Mas Aida masa aku dah pun beli tiket TSA dan aku baru je masuk A&W untuk dinner dengan wifey before proceed to the hall. Kalau belum beli ticket tu, maybe la aku sempat ziarah ke rumah arwah yang kebetulan agak dekat dengan rumah aku ni.

Semoga arwah ditempatkan bersama roh orang-orang yang beriman. Dan semoga kawan aku tuh bersabar dan tabah dengan ujian Allah ini. Amin

Wednesday, July 28, 2010

BNM RENTAS DR to DR live & KL Wireless

Assalamualaikum

Hari ni RENTAS live at DR to BNM DR. Saja la tuh nak test just in case betul-betul ada disaster di sana sini kan. Tapi yang aku tak sukanya, kalau kena melangut kat Goldhill tuh, memang amat membosankan. Sebab?

- takde PC & internet; takleh baca blog, takleh check email dan tak leh main game!!!
- toilet lelaki sangat la hampeh. So, kalau sakit perut, cari la tempat lain nak melabur...
- surau yang kecik dan kurang bersih, macam tak terjaga sangat.

Positive side?

- tempat makan yang terlampau banyak pilihannya, dari bekfes sampai la nak lepak minum teh tarik... :)
- banyak bank berdekatan
- public transport pun banyak
- banyak tempat to hang out bila free, cari DVD haram ke..ha ha ha...

ok, ni story lain pulak. Sape penah dgr pasal KL Wireless? Untuk sesiapa yang tak tahu, sila la click kat link tadi ok, dan register la untuk dapat surfing free sebanyak 500MB sebulan. ok? Saje je tolong promote kepada readers yang ada device untuk surfing tapi tak register memana broadband services! Tak dapat komisyen pun ok.. ha ha!

Tuesday, July 27, 2010

Reminder


Assalamualaikum

Untuk rujukan semua, carta kat atas ni boleh didapati di sini. Credit to them! Semoga semua orang menjaga kesihatan masing-masing dan mula lah bersenam dan jagalah makan minum ok!

Sunday, July 25, 2010

Restoren Amira Seafood, Nilai dan Mimi the cat!

Assalamualaikum

Aktiviti hari ni ialah jenjalan ke Nilai. Gi kedai perabot, gi kedai letrik sebenarnya, tapi kebetulan kat situ jugak diorang jual furniture. Tu yang amik gambar furniture instead of gegambar electrical appliances!

So, what do you think of this 6 seater dinner table? Aku suka corak-corak dia. Harganya kalau tak silap aku selepas discount adalah dalam MYR1,200.00 kot! Cantik tak?


Spoil je sebab takde 8 seater yang design camni kan? Pastu ada 2 drawer untuk cutlery kat bahagian tepi meja tuh.

Yang ni 8 seater tapi kalernye pulak tak meriah macam yang 6 seater tadi tuh. Harge yang 8 seater ni dalam MYR1,600.00 selepas discount.

Jadi, masalah sekarang ni nak amik yang mana satu? Dan ongkosnye ada ke tak? He he he...

Dah penat otak pikir pasal meja dan kipas yang takde dalam gambar ni, perut pun berbunyi-bunyi tanda dah kelaparan. Kebetulan satu row dengan kedai perabot tuh ada Pizza Hut, Kentaki dan Secret Recipe, nafsu makan tetiba je membuak-buak! Aku ikut je la memana wifey, Nana dan mak masuk.

Finally diorang masuk la satu kedai kat end lot rumah kedai tuh. Restoren tuh nampak cantik la jugak dekorasi kat dalamnye. Cuma lantai je nampak kurang bersih. Aku order mee goreng basah dgn telur mata kerbau. Wifey pun order mee goreng minus the telur. Mak dan Nana pulak order beehun ke mee bandung aku dah lupa dah.

Bila menu yg dipesan sampai, kitorang pun start le menjamah. Dan sebaik je semua dah dapat first taste of the meal, semua macam cakap masakan diorang sedap dan ada rasa! (memang betul pun sedap!)

Sekarang part yang kureng sket la selain dari tahap kebersihan. Bila Nana gi bayar kat kaunter, terkejut giler sebab total untuk 4 orang dewasa tuh makan dah jadi MYR29.00. Tengok kat dalam menu masa order tadi, average price untuk semua mee-mee yang diorder tuh dalam MYR3.50 - MYR4.50 la. Patut amik gambar menu diorang sebagai bukti kan. Keh keh keh (harap-harap kalau pihak Restoren Amira Seafood terbaca entry ni, please la ubah harge menu tuh ke harga yang betul untuk kebaikan semua pihak semasa nak bayar nanti..he he he)

Bila Nana dah bitau kitorang pasal MYR29.00 tuh, terus wifey bukak balik menu tuh dan kire balik. Sah!!! kalau berdasarkan price dalam menu tuh, memang jauh lagi nak cecah MYR29.00 tuh. Nana pun gi balik ke kaunter tuh sambil bawak menu nak tunjuk kat cashier tu la. (berkobar-kobar betul adik ipar aku sorang neh!!! Bravo! Bravo!)

Tak tahu la apa dialog sepenuhnye kat kaunter tuh, tapi according to Nana, cashier tuh cakap harga yang dipaparkan kat dalam menu tuh harga lama! Harga yang dia kira tadi adalah berdasarkan harga baru. Pastu Nana tanya lagi, berapa pulak harga baru utk semua hidangan tadi? Cashier tuh cakap ada pertambahan dalam MYR0.50 la untuk setiap hidangan dalam menu tuh.

Nak dipendekkan cerita, (kes ngantuk la ni...), Nana mintak cashier tuh kire lagi sekali, tapi cashier tuh taknak. Tak silap aku cashier tuh pulangkan balik duit kat Nana dalam beberapa ringgit kot. Ni aku kena confirm balik.

So, kalau korang ada pergi ke Restoren Amira Seafood ni, masa bukak menu tuh dan masa nak order, baik tanya waiter tuh betul-betul pasal harga tu ok? kalau tak nanti jadi la macam dalam story aku ni. Mana la tahu diorang dah naikkan harga kan. Ni baru our first dine kat sini. Maybe harga menu dah berubah sejak minyak dah naik MYR0.05 aritu kot! :)

Lepas aku google balik restoren ni, baru la aku dapat tahu yang tempat ni dah masuk dalam rancangan JJCM TV3suku tuh. Credit to Norseila as well sebab letak gambar restoren ni dalam blog dia.

Restoren Amira Seafood
Jalan BBN1/1, Bandar Baru Nilai, 71800, Nilai, N9.
(2 48'51.54"N 101 47'49.75"E)


Meet Mimi the cat, still comot sebab belum pernah mandi dan jumpa vet lagi...

Ni pulak Mimi, anak Lucy. Actually sedara dia, Messi ada, tapi punya la shy-shy cat. Susah nak tangkap. Tak mesra rakyat kucingnya. Mimi ni manja sket. Baru nampak aktif, gurau-gurau gigit tangan aku dan main lompat-lompat nak grab langsir kat dinding.

Mimi ni pun sebenarnya camera shy jugak. Penat la pujuk nak ajak bergambar ni. Agaknya Mimi selalu dengar orang-orang tua cakap yang kucing ni tak elok diambil gambar, nanti pendek umur. Nauzubillah. Don't worry ok Mimi. Nanti bila free kite gi visit vet kat Melawati ok?

Mimi ni jugak la yang sekarang ni sedang diusha oleh Bubut, kasanova Kampung Changkat in the making. Dah banyak kali jugak la si Bubut ni kantoi dengan aku. Dia nak cuba apply teknik mematahkan tengkuk kat si Mimi ni. Nanti kalau Mimi dah besar sket lagi, sure Bubut akan cuba mengambil kesempatan untuk membuat sumbang mahram!!! Bahaya ni bahaya!!!!

Saturday, July 24, 2010

Welcoming Skype To Samsung N140

Assalamualaikum (ni pengaruh baik dari blog-blog yang baik la ni...)

Sebelum terlupa, semalam wifey convert MYR into GBP @ MYR4.94/GBP. Nyesal kan tak tukar masa convert Euro dulu. Banyak tu different.

Aktiviti pagi Sabtu yang best ni dimulakan dengan menunggu kedatangan Encik Fuad; (Liza TIs' BIL). Dulu dia dah datang dah. Refer here. Kali ni dia datang nak tolong bukakkan cover filter A BioAura Water Filter yang aku beli dulu tuh.

Aku dah try bukak sendiri dalam 3 minggu lepas, tapi sebabkan terlampau ketat, aku pun tak berupaya la nak bukak. Wifey bitau Liza, mintak tolong BIL dia datang untuk bukakkan filter tuh bila dia free.

Tadi pun aku tengok Fuad sendiri pun agak berhempas pulas la nak bukak cover tuh. Memang ketat, sampaikan dia terpaksa bukak dan letak atas lantai dapur, pastu ketuk anti-clock wise sampai la berjaya dilonggarkan after a few attempts. Alang-alang dia dah bukak, dia terus cucikan sekali la filter tuh. Memang lagi keruh dari air kat Sungai Kelang dan Sungai Gombak tuh la rupa filter tuh. Terlupa pulak aku nak jadi photographer tadi.

Habis pasal Water Filter.

Wifey pulak nak kena kerja kejap arini. Sambil dia prepare 3 bijik telur rebus dan Chicken Nugget with Cheese untuk breakfast, dia bitau yang Kodsia MJ ada email dan invited dia to join Skype! Wifey mintak aku download Skype kat Samsung ni. Maka pada hari ini, lahir la Skype kat netbook ni. Punya la lambat technology Skype ni sampai kat aku dan Wifey kan. Sedangkan bebudak dan orang-orang lain pun dah sampai ke planet mana dah. Kitorang baru je nak start dengan Skype. Tapi bukannya untuk apa pun, purely for easy communication between friends and family.

Skype is cool!!!

Next chores, basuh kain baju dan jemur. Done.
Basuh pinggan mangkuk. Done.
Buang sampah. Done.
Sapu lantai dan cuci toilet. Done.
Layan Winning 11 kat PS2. Going to... he he he! Done.

Wifey balik kerja, makan nasi ayam. Pastu aku continue layan PS2 sampai la lepas maghrib. Dalam pukul 9pm camtu, kitorang decided nak balik Shah Alam sebab esoknya pepagi lagi sebelum ayam serama dan Cattyjah kat balkoni tu bangun, dah nak kena gerak ke Nilai.

Wifey pulak tak puas menikmati hidangan fastfood kat Popeye last week, ajak aku dinner kat situ lagi. Maka aku pun dengan comot-comot serabai stop main PS2 di kala MU sedang bermain dengan prestasi yang sangat cemerlang kecuali drop 2 point bila seri 2-2 dengan Ajax. (tu pun main sambil lewa je, tapi yang aku letakkan tu semua 1st 11!)

Sampai kat Wangsa Walk Mall, manusia memang la ramai, nak cari parking untuk Cik Kelly pun kena tawaf WWM tuh 2 kali baru jumpa. Biasalah kan, malam minggu! Masuk Popeye, aku order menu yang sama macam aku order last week. Wifey pulak order fish & shrimps set. Aku punya set tuh boleh dikatakan berbaloi la sebab portion ikan tuh banyak la jugak untuk harga MYR10.00 ++ tapi fish & shrimps set (MYR14.95 per set) tuh aku rasa tak berbaloi sebabnya, kita hanya dapat 1 slice ikan dan beberapa ekor udang yang cute sangat saiznya. Serius tak berbaloi. Better korang jangan order set ni ok! Lain la kalau korang memang kerja chop duit... baik order menu lain ok!

Coleslaw dengan mash potato with gravy diorang sedap! Tu plus point yang aku boleh puji! French fries diorang aku belum rasa lagi. Lagi satu wifey saje je beli cheese tart dalam bekas kecik besar tapak tangan tuh. Sedap!!! Tapi manis sket la..rasa macam icecream pun ada.

Habis makan, kitorang pun balik le ke Shah Alam. Sampai rumah, lepas solat Isyak, terus aku terpengsan lepas baca 2-3 baris berita kat Kosmo.

Tamat la episod hari Sabtu yang produktif!

ZZZzzzZZZzzzZZZ...

Monday, July 19, 2010

Gempar lihat UFO terapung

KOTA KINABALU: “Ketika berada dalam dewan, tiba-tiba seorang wanita menjerit melihat suatu objek mirip piring terbang di langit berhampiran pusat peranginan itu.
“Lalu kami keluar untuk mengesahkan dakwaannya dan apa yang saya lihat ia memang satu objek berbentuk bulat dan berwarna biru sedang terapung, tetapi selepas beberapa saat kemudian ia bertukar menjadi warna hijau,” kata seorang tetamu Tuaran Beach Resort, Jemas Dungil, 27.
Suasana di pusat peranginan ketika itu gempar apabila satu objek asing seakan-akan piring terbang (UFO) muncul di ruang udara berhampiran pantai peranginan Tuaran di sini, petang kelmarin.
Kemunculan objek berkenaan disaksikan beberapa kakitangan dan tetamu pusat peranginan itu yang kebetulan berada di kawasan terbabit.
Mereka mendakwa objek mengeluarkan cahaya biru dan hijau itu terapung di ruang udara selama seminit sebelum hilang dalam sekelip mata.
Malah, ada di kalangan mereka sempat merakamkan gambar piring terbang itu menggunakan telefon bimbit masing-masing tetapi apa yang menghairankan, ada telefon bimbit berkenaan tiba-tiba ‘mati’ dengan semena-mena sebaik merakam gambar objek berkenaan.
Jemas berkata, dia ternampak satu objek terapung yang besar dan tidak bergerak ketika menghadiri majlis jamuan makan seorang rakannya di pusat peranginan itu.
Menurutnya, dia sempat merakamkan objek misteri itu menggunakan kamera telefon bimbitnya, malah beberapa pengunjung pusat peranginan itu turut melakukannya.
“Saya tidak percaya UFO, tapi apa yang saya lihat itu benar-benar luar biasa kerana ia berlaku di depan mata.
“Apa yang pelik, telefon bimbit milik beberapa pengunjung yang merakam kemunculan objek itu tiba-tiba ‘mati’. Namun, saya bernasib baik kerana dapat merakamkan imej objek itu,” katanya.
Sementara itu, seorang lagi saksi, Donny Benedict, 29, berkata, dia tidak percaya dengan kewujudan UFO, namun pandangannya berubah sebaik menyaksikan kejadian itu.
“Saya hanya sempat melihat objek berkenaan terapung selama 20 saat sebelum ia hilang begitu sahaja. Apa yang peliknya, ia tidak mengeluarkan sebarang bunyi seperti dihasilkan pesawat udara.
“Ini pengalaman pertama saya melihat UFO, namun mengecewakan gambar diambil menggunakan telefon bimbit hilang,” katanya.
Kemunculan UFO di negara ini dikesan bermula pada tahun 1950-an apabila seorang lelaki melihat satu piring terbang di Petaling Jaya. Sejak itu, beberapa objek menyerupai piring terbang didakwa dilihat rakyat negara ini.
Kali terakhir UFO muncul di negara ini pada 1999 di Tanjung Sepat, Kuala Langat.
(credit to Harian Metro)
Polis KK menyatakan kepada pihak akhbar yg diorang takde menerima laporan atau dakwaan daripada orangramai tentang kes ini. Wallahualam!

Friday, July 16, 2010

Eclipse @ TGV Wangsa Walk Mall

This is my first visit to Wangsa Walk Mall. Not bad la. Terasa macam dekat One Utama pun ada jugak. Bezanya, tempat ni jauh lebih dekat dengan rumah aku.

Tujuan utamanya ialah nak tengok wayang la. Dah lama jugak aku tak masuk cinema ni. Last movie aku tengok kat panggung ialah Alice In Wonderland. Dah lama dah..(ikut intonasi Che Det!)

wifey tengah que amik order

Sebelum masuk hall 8 nak tengok Eclipse tuh, kitorang dinner kat satu fastfood restaurant yang baru, bagi aku la. Tak tahu la korang dah penah dine kat Popeye ni. Ada la jugak sedikit kelainan dalam menu dia. Boleh tahan le.

apa nama ntah set yang wifey order ni
Pasal Eclipse pulak. Sambungan dari Twilight dan jugak New Moon ni. Still best. First time tengok dalam cinema. The first two chapter aku tengok kat DVD cetak rompak jer. Sound effect best le bila tengok dalam pawagam. Bunyi ngauman Jacob and the gang tuh cam nak pecah gegendang telinga. Especially masa scene fighting vampire & the wolves against the new born tuh. Gempak betul graphic.

Victoria dah kojol. Next fight dalam Breaking Dawn mungkin la diorang akan lawan dengan Volturi pulak. (Ni wifey punya guessing la). Tak sabar pulak nak tunggu the last chapter ni.

Jeffry & Norlaila @ Ampang Puteri

Arman and Amirul nyakat Jeffry kat wad 416

Jeffry & Laila selamat menjalani surgery masing-masing kat Ampang Puteri. Jeffry buat pagi semalam, dan Laila pulak kalau tak silap aku masuk operation theater pagi tadi. Alhamdulillah semuanya nampak macam takde komplikasi.

Lunch time arini aku dan beberapa kerat kroni telah meringankan kaki untuk melawat diorang kat sana. Aku sampai pun macam dah dekat pukul 1pm. Rushing betul nak ke masjid untuk solat Jumaat pulak lepas tu. Jeffry baru je lepas lunch kot. Wife dia yang tengah temankan dia. Bila masuk je hero-hero KAF tuh, terus jadi riuh rendah le. Kesian pulak aku tengok Jeffry kena sakat habis-habisan. Kesian sebab dia kena tahan gelak.

Dipendekkan cerita, kitorang pay a visit to Kak Laila at 501. Ikutkan hati malas nak pergi sebabnya dah lambat untuk solat Jumaat dan aku rasa dia baru je habis procedure tuh. Sure sebolehnya prefer not to be disturbed kan. Since mamat-mamat ni main redah jugak, aku pun follow je la. Jenguk dalam seminit je, pastu terus chow. Tekaan aku memang betul. Memang dia tengah mamai-mamai lagi, ubat bius pun belum hilang lagi kot.

Kitorang solat Jumaat kat Masjid Kampung Melayu Ampang. Lepas tu lunch kat tepi stesyen minyak Petronas yang besar tuh. Best gak sekali sekala lunch tempat baru. Gerai makan tuh served bubur kacang free untuk customer diorang. Nyesal tak amik tadi. Even kat stesyen minyak tuh pun staff petrol station tu pun offer kat aku bubur kacang tuh, tapi aku refused sebab aku ingat diorang jual. Tak pasti la diorang nak sedekah or bagi free. Next time boleh pergi lagi.

To Jeffry and Laila, get well ASAP!

Thursday, July 15, 2010

Minyak Naik Minyak

Dari tengahari tadi lagi big boss aku menyebarkan rumours ni, harga minyak nak naik lagi mulai tengah malam ni. Hmm, dah lama aku tak dengar harga minyak petrol naik ni. The best part is, harga petrol ni kononnya nak naik MYR0.30 per liter!!! Banyak tuh. Harap-harap ni khabar angin je la. Imagine kalau betul, esok lusa sure harga barangan lain pun akan terjangkit sama. Sampai barang yang takda kait mengait dengan petrol pun nak naik jugak.

Atas dasar keperihatinan, maka aku pun berusahalah memberitahu beberapa kroni pasal rumours ni. Maka terkejut kucing la semua kroni yang berjaya dihubungi.

Petang ni pulak sebelum balik, boss aku sekali lagi sebarkan berita yg sama, cuma kali ni lebih spesifik; RON97 je yg mungkin naik, dan jugak RON95 mungkin la naik MYR0.05 per liter. Kalau camni, sejuk la sket telinga yang mendengar ni. Takde la kena heart attack (nauzubillah) kan tetiba je nak belasah naik MYR0.30.

Teringat pulak famous quote dari barisan kepimpinan negara yang selalu cakap macam ni bila ada petrol price hike;

- kita akan pastikan kenaikan ini tidak akan membebankan rakyat

- harga petrol di negara kita ini masih lagi yang terendah di kalangan negara-negara jiran kita

Papepun, kite tunggu je la esok pagi, atau malam ni kita usha la petrol station nearby. Kalau nampak kereta beratur lain macam je tuh, maknanya betul la tuh kot. But still, hopefully it's just a false alarm.

------------------------------------------------------------------------

updated

Dah bukan false alarm! RON95 mmg naik MYR0.05 per liter. So sekarang, harga baru dah jadi MYR1.85. Gunalah petrol dengan lebih bijak.

Tuesday, July 13, 2010

Paul The Octopus' next pick...

ha ha ha... jgn marah ye!!!
Selepas berjaya meneka dengan jayanya pemenang World Cup edisi South Africa 2010, kini Encik Paul Si Sotong Kurita ni telah menerima assignment baru plak yer. Teka pemenang untuk pilihanraya umum Malaysia nanti. He he he.

Jangan melenting yer pengundi BN, ni cuma gurau-gurau je.

Monday, July 12, 2010

Never Ask Designers...

Story goes :

Shannon (the secretary) has lost her cat and has asked David (the graphic designer) to help with a lost poster. This is their email correspondence...

Read from top to bottom....
_________________

From: Shannon Walkley
Date: Monday 21 June 2010 9.15am
To: David Thorne
Subject: Poster

Hi I opened the screen door yesterday and my cat got out and has been missing since then so I was wondering if you are not to busy you could make a poster for me. It has to be A4 and I will photocopy it and put it around my suburb this afternoon.

(See attached file: pic24320.jpg)
This is the only photo of her I have she answers to the name Missy and is black and white and about 8 months old. missing on Harper street and my phone number.

Thanks Shan.

From:David Thorne
Date: Monday 21 June 2010 9.26am
To: Shannon Walkley
Subject: Re: Poster

Dear Shannon,

That is shocking news. Although I have two clients expecting completed work this afternoon, I will, of course, drop everything and do whatever it takes to facilitate the speedy return of Missy.
Regards,

David.

From: Shannon Walkley
Date: Monday 21 June 2010 9.37am
To: David Thorne
Subject: Re: Re: Poster

yeah ok thanks. I know you dont like cats but I am really worried about mine. I have to leave at 1pm today.

From: David Thorne
Date: Monday 21 June 2010 10.17am
To: Shannon Walkley
Subject: Re: Re: Re: Poster

Dear Shannon, I never said I don't like cats. Attached poster as requested.

Regards,

David.

(See attached file: pic25390.jpg)
From: Shannon Walkley
Date: Monday 21 June 2010 10.24am
To: David Thorne
Subject: Re: Re: Re: Re: Poster

yeah thats not what I was looking for at all. it looks like a movie and how come the photo of Missy is so small?

From: David Thorne
Date: Monday 21 June 2010 10.28am
To: Shannon Walkley
Subject: Re: Re: Re: Re: Poster

Dear Shannon,

It's a design thing. The cat is lost in the negative space.

Regards,

David.


From: Shannon Walkley
Date: Monday 21 June 2010 10.33am
To: David Thorne
Subject: Re: Re: Re: Re: Re: Poster

Thats just stupid. Can you do it properly please? I am extremely emotional over this and was up all night in tears. you seem to think it is funny. Can you make the photo bigger please and fix the text and do it in colour please.

Thanks.

From: David Thorne
Date: Monday 21 June 2010 10.46am
To: Shannon Walkley
Subject: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poster

Dear Shannon,

Having worked with designers for a few years now, I would have assumed you understood, despite our vague suggestions otherwise, we do not welcome constructive criticism. I don't come downstairs and tell you how to send text messages, log onto Facebook and look out of the window. I have amended and attached the poster as per your instructions.

Regards,

David.

(See attached file: pic14767.jpg)
From: Shannon Walkley
Date: Monday 21 June 2010 10.59am
To: David Thorne
Subject: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poster

This is worse than the other one. can you make it so it shows the whole photo of Missy and delete the stupid text that says missing missy off it? I just want it to say Lost.

From: David Thorne
Date: Monday 21 June 2010 11.14am
To: Shannon Walkley
Subject: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poster

(See attached file: pic25656.jpg)
From: Shannon Walkley
Date: Monday 21 June 2010 11.21am
To: David Thorne
Subject: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poster

yeah can you do the poster or not? I just want a photo and the word lost and the telephone number and when and where she was lost and her name. Not like a movie poster or anything stupid. I have to leave early today. If it was your cat I would help you.

Thanks.


From: David Thorne
Date: Monday 21 June 2010 11.32am
To: Shannon Walkley
Subject: Awww

Dear Shannon,

I don't have a cat. I once agreed to look after a friend's cat for a week but after he dropped it off at my apartment and explained the concept of kitty litter. I have attached the amended version of your poster as per your detailed instructions.

Regards,

David.

(See attached file: pic05354.jpg)

From: Shannon Walkley
Date: Monday 21 June 2010 11.47am
To: David Thorne
Subject: Re: Awww

Thats not my cat. where did you get that picture from? That cat is orange. I gave you a photo of my cat.

From: David Thorne
Date: Monday 21 June 2010 11.58am
To: Shannon Walkley
Subject: Re: Re: Awww

I know, but that one is cute. As Missy has quite possibly met any one of several violent ends, it is possible you might get a better cat out of this. If anybody calls and says "I haven't seen your orange cat but I did find a black and white one with its hind legs run over by a car, do you want it?" you can politely decline and save yourself a costly veterinarian bill.

Regards,

David.


From: Shannon Walkley
Date: Monday 21 June 2010 12.07pm
To: David Thorne
Subject: Re: Re: Re: Awww

Please just use the photo I gave you.

From: David Thorne
Date: Monday 21 June 2010 12.22pm
To: Shannon Walkley
Subject: Re: Re: Re: Re: Awww

(See attached file: pic00672.jpg)

From: Shannon Walkley
Date: Monday 21 June 2010 12.34pm
To: David Thorne
Subject: Re: Re: Re: Re: Re: Awww

I didnt say there was a reward. I dont have $2000 dollars. What did you even put that there for? Apart from that it is perfect can you please remove the reward bit.

Thanks Shan.


From: David Thorne
Date: Monday 21 June 2010 12.42pm
To: Shannon Walkley
Subject: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Awww

(See attached file: pic18446.jpg)
From: Shannon Walkley
Date: Monday 21 June 2010 12.51pm
To: David Thorne
Subject: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Awww

Can you just please take the reward bit off altogether? I have to leave in ten minutes and I still have to make photocopies of it.


From: David Thorne
Date: Monday 21 June 2010 12.56pm
To: Shannon Walkley
Subject: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Awww

(See attached file: pic25156.jpg)

From: Shannon Walkley
Date: Monday 21 June 2010 1.03pm
To: David Thorne
Subject: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Awww

Fine. That will have to do.

(sources; email forwarded to me by Kitam!)

Netherland 0 Spain 1

Akhirnya, tamat la edisi FIFA World Cup South Africa 2010 awal pagi tadi. Spain berjaya menjadi juara baru pertandingan bolasepak terbesar di dunia ni. Aku rasa memang diorang layak la. Ikutkan ranking FIFA sekarang ni pun, Spain kat tangga ke 2 di bawah Brazil. Sebelum tu, memang Spain berada di puncak ranking ni sebelum Brazil merampas balik kedudukan tuh. Andres Iniesta jadi hero bila dia score that golden goal a few minutes before the end of 30 minutes extra time. (Aku tak tengok pun... keadaaan kesihatan yang tak mengizinkan).

Antara Spain dengan Netherland, aku lebih sokong Spain la rasanya. Tapi sekarang ni kat Europe, Germany akan jadi team favourite aku. Salah satu sebabnya ialah keratan akhbar kat atas ni. Masa aku kecik-kecik dulu, aku selalu didedahkan bahawa Germany ni ialah negara yang jahat; banyak tengok TV series, Combat la ni. Propaganda US dan Yahudi menjadi ke atas budak kecik macam aku ni dulu. Tapi sekarang, sedikit demi sedikit, diorang susah la nak tipu aku hidup-hidup.

Nak kena cari citer Schindler's List tu.

Sambung balik pasal bola. Germany berjaya menduduki tempat ke 3 selepas mendudukkan Uruguay 3-2. Sami Khedira jadi hero bila dia score goal kemenangan di akhir-akhir perlawanan. Takde la akhir sangat, dalam minit ke 80 lebih tak silap aku. Aku memang dah tak larat nak tengok game tu sebab penat driving petang Sabtu tuh tak hilang lagi. Pastu before game tuh, cadangnya nak tidur kejap, tapi gi layan Farm Frenzy 2 pulak. Pastu layan Ridzuan punya free tutorial pasal Flight Plan, LIDO Charts, Lufthansa punya product (best ooo...wpun aku tak 60% paham plus ngantuk).

At last aku tengok game Germany Uruguay tuh sampai la before halftime je. Masa tu 1-1. ZzzzZzzzZzzz...

Next world cup kat Brazil 2014 aku rasa FIFA akan gunakan video technology to assist the referees. Good and fair to all!!!

Sekarang nak sambung balik tumpuan kat MUFC!!! Tunggu le Old Trafford and Carrington, i'll be there soon, InsyaAllah!

Wednesday, July 7, 2010

Fever

This is not a WC fever i'm talking about. Dari tengahari semalam, badan aku dah mula 'rasa tak syok'. Camne tuh? Terasa suam-suam sup ekor. Hari ni pulak hujan selebat-lebatnya lepas lunch tadi. Bercampur aduk dengan sejuk aircond kat office ni. Bertambah-tambah sejuk la jadinya. Ulcer kat atas bibir ni pun dah pecah. Bahagian bawah bibir ni pun dah mula merekah. Pedih ooo...sekarang la baru sibuk nak sumbat air banyak-banyak. Kalau tak susah betul nak minum air suam.

Bukan kekurangan air suam je yang mungkin jadi penyebab. 2-3 minggu lepas aku banyak makan kambiang (kambing). Dari beriyani kambiang Ruz Aladdin, minum susu kambing HiGoat lagi, lunch tadi pun kari kambing dan 2 packet Ipoh White Coffee brand Nescafe 2-3 hari lepas. Sani kata, apa-apa bahan segera ni tak berapa elok untuk digunakan. Banyak bahan pengawet. Maybe la betul kan. The 3 in 1, 4 in 1 etc tuh. Memang la memudahkan, tapi disebaliknya, ada kemudaratannya jugak. Kena selalu beringat la ni, jangan asyik nak makan sedap dan cepat je!

Holland 3 Uruguay 2

Last representative from South American finally dumped out of WC. Aku tak tertengok game ni, sebab aku lebih focus untuk layan 2nd semifinal match between Germany and Spain. Aku sokong Germany, sebab aku berkenan dengan diorang punya fast attacking play yang diorang tunjuk masa diorang lawan Argentina and England arituh.

Sunday, July 4, 2010

Another Busy Sunday


kawan2 Facebook Kelly sedang diselenggara
Cattyjah dengan gaya anggun dan terasa jelita...
ni kucing exotic Kak Nurul, apa nama ntah. Sian dia kesejukan, tu yang pakai baju tuh...
ni Bubut, hero baru Kampung Changkat tengah nak ajak orang bergurau dengan dia...
dan ini la stock Blackwood aku for the next two months...

Friday, July 2, 2010

Pha Pha Seafood, Gombak


Assalamualaikum

Takde apa-apa occasion pun. Saja nak treat wifey a special dinner. Kalau ada rezeki, InsyaAllah aku nak maintain jadikan agenda bulanan. Appreciating your other half.
kerapu kukus air limau

Tahap kebersihan? Kebetulan masa aku dine kat situ, terpampang grading dari jabatan kesihatan dekat kaunter pembayaran tuh. Graded 'C'. Maknanya tahap kebersihan yang banyak lagi la boleh diperbaiki kot... bagi aku ok je. Takde nampak kotor pun kat area makan tuh, tak tahu la kat dapur diorang yang spoil kot... Try le, see it for yourself!

Tukar Duit

Hari ni wifey tolong tukarkan MYR to EUR @ MYR4.06/EUR. Murah la tuh. Kalau dapat lagi murah lagi best ni. GBP ni bila la nak depreciate against MYR lagi ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...