Kelly 3572

Sunday, May 16, 2010

Bio Aura Water Filter Installation & Kitam's Birthday

Birthday treat at Restoren Mohd Chan Abdullah, Taman Melawati

Saja introduce Yip & Zura kat Mohd Chan. Malam ni since coincidence dgn Yip punye birthday, aku belanja la diorang dan jugak wifey kat sini. Makan besar!!! Ingatnye nak ajak papa ngan mama sekali, tapi sebab papa ngan mama belum sampai dari Penang, terpaksa la belanja birthday boy dan isterinye je. Next time ye FAMA!
one unit of this cost us MYR1,000.00

Bio Aura ni Encik Fuad; Liza TI's brother in-law yang bawak dan tolong pasangkan. Simple je nampak installation process tuh. Tapi yang slack ialah, takde official payment voucher dan jugak lagi haru ialah paip lama kat sinki tu boleh bocor pulak secara tiba-tiba. Panik la aku sekejap.

To solve the problem, lepas dinner kat Mohd Chan, aku dan wife pergi ke hardware shop kat Taman Greenwood to get a new pipe to attach to the water filter unit. It cost me MYR35.00 after discount. Rushed home in a heavy downpour and managed to get the pipe connected to the filter correctly.
this is after half an hour filtering the raw water from our water supply in the kitchen sink

So after this, there'll be no more aktiviti mengangkut air suling dari office ke rumah setiap hari. Hopefully with this new gadget, kesihatan tubuh badan akan lebih terjamin, InsyaAllah. Amin.

Memang patut pun setiap rumah kena ada sekurang-kurangnya satu penapis air, terutama sekali untuk bekalan air minum dan juga untuk kegunaan memasak.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...