Kelly 3572

Monday, March 29, 2010

Tren Buat Hal Lagi

Pagi tadi masa dalam metro-bus, conductor bas tu bitau Putra LRT rosak. Bila aku sampai kat stesyen WM, aku tengok dah ramai orang que kat luar kaunter nak beli tiket tuh. Tapi aku noticed commuter with MTC, Touch N Go dan magnetic ticket cam aku ni masuk je ke platform. Ada la dekat 10 minit aku buang masa que kat situ, sampai la aku betul-betul pasti yang problem sebenarnya ialah ticketing counter tuh je yang agak slow. Tu yang buat que jadi panjang gila.

Apa security kat Putra LRT buat? Tercegat je kat ticket entrace point tuh. At least sorang personel inform la kat commuter yang MTC holder, Touch N Go and SVT holder boleh terus naik ke platform macam biasa. Cuma sapa yang baru nak beli ticket je yang ada problem sket. Adui..memang buang masa betul. Benda camni pun diorang takleh nak tolong bitau ke???

Balik kerja plak, dah la RENTAS HSBC buat hal arini. Extend cut-off time sampai kul 1915hrs. Pastu daily position pun tak settle gak. Nasib baik la boss aku terer, dia suh withdraw from SRR account dulu untuk cover amount yang tak masuk tuh. Tu pun nasib baik amount yang short tu tak sampai MYR10mill pun. Kalau tak sure tak leh kuakan dari SRR jugak kan.

Aku sampai kat stesyen KLCC, aku dengar announcement yang mengatakan tren ke Gombak dibatalkan? Perghhh, tak penah aku dengar lagi announcement sekronik ni. Patut la ramai orang patah balik masuk ke Suria KLCC. Sure ramai naik other public transport. Aku lepak je la kat DDonuts kejap sementara nak tunggu keadaan back to normal. Dekat kul 9 camtu la baru train ke Gombak resume it's normal operation. Tu pun tak berapa smooth lagi. Esok pagi ntah apa pulak jadi kan?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...