Kelly 3572

Monday, March 29, 2010

Tren Buat Hal Lagi

Pagi tadi masa dalam metro-bus, conductor bas tu bitau Putra LRT rosak. Bila aku sampai kat stesyen WM, aku tengok dah ramai orang que kat luar kaunter nak beli tiket tuh. Tapi aku noticed commuter with MTC, Touch N Go dan magnetic ticket cam aku ni masuk je ke platform. Ada la dekat 10 minit aku buang masa que kat situ, sampai la aku betul-betul pasti yang problem sebenarnya ialah ticketing counter tuh je yang agak slow. Tu yang buat que jadi panjang gila.

Apa security kat Putra LRT buat? Tercegat je kat ticket entrace point tuh. At least sorang personel inform la kat commuter yang MTC holder, Touch N Go and SVT holder boleh terus naik ke platform macam biasa. Cuma sapa yang baru nak beli ticket je yang ada problem sket. Adui..memang buang masa betul. Benda camni pun diorang takleh nak tolong bitau ke???

Balik kerja plak, dah la RENTAS HSBC buat hal arini. Extend cut-off time sampai kul 1915hrs. Pastu daily position pun tak settle gak. Nasib baik la boss aku terer, dia suh withdraw from SRR account dulu untuk cover amount yang tak masuk tuh. Tu pun nasib baik amount yang short tu tak sampai MYR10mill pun. Kalau tak sure tak leh kuakan dari SRR jugak kan.

Aku sampai kat stesyen KLCC, aku dengar announcement yang mengatakan tren ke Gombak dibatalkan? Perghhh, tak penah aku dengar lagi announcement sekronik ni. Patut la ramai orang patah balik masuk ke Suria KLCC. Sure ramai naik other public transport. Aku lepak je la kat DDonuts kejap sementara nak tunggu keadaan back to normal. Dekat kul 9 camtu la baru train ke Gombak resume it's normal operation. Tu pun tak berapa smooth lagi. Esok pagi ntah apa pulak jadi kan?

Friday, March 26, 2010

Memorandum To Sweden Embassy


Lepas solat Jumaat tengahari tadi ada perarakan nak hantar memorandum ke Kedutaan Sweden. Kes yang timbul aku tak berapa pasti. Mungkin pasal ada kartun dalam akhbar Sweden yang menghina Islam atau Rasulullah saw.

Tuesday, March 23, 2010

Adoi Tren Rosak

Hari ni aku kua rumah dah agak awal dari biasa. Kononnya nak sampai opis lebih awal la. Dah sampai stesyen Wangsa Maju, naik ke platform, jap lagi sampai la 4 coaches train. Pastu jalan. Orang tak la ramai sangat sebab tren tu 4 coaches, leh accomodate more passenger.

Tetiba je bila dah nak sampai stesyen Damai, black-out, air-con off automatically, ye la sebab power dah off. Pastu bunyi cam ada something meletup kat one of the coaches tu. Semua manusia dalam tren diam seribu bahasa. Pastu plak ada bau hangit. Ada orang siap nampak asap lagi kat luar tren tuh.

Technician Putra pun nampak berkeliaran kat luar tren. Dia suruh passenger bukak tingkap kecik supaya kitorang can breath. Pastu nampak semua orang di suruh keluar dari tren melalui satu pintu yang diorang force-open. Bila semua keluar, penuh la platform tuh. Berdiri je tak tahu nak buat apa. Nampak cam besar jugak poblem ni. Aku call Zali cakap la pasal tren ni tengah buat hal.

Tetiba je ada wartawan datang interview manusia-manusia yang kat atas platform tuh. Agaknya wartawan tuh naik tren jugak kot. Pastu ada announcement suh passenger turun dari platform sebab tren tuh mungkin amik masa yang lama untuk di settlekan. Bas akan disediakan, kata security guard Putra tuh. Ramai ler orang turun dan berdiri tunggu bas yang dijanjikan. Aku tak turun sampai ke bawah. Aku tengok ada je orang tak kua dan menaruh harapan tren akan resume its service.

Tren yang rosak berjaya dialihkan. Tren yang dari arah Ampang Park pun dah lalu jugak ke Dato Keramat. Mungkin ada chan service to resume kot. Aku tengok ramai orang naik semula ke platform. Aku naik le balik. Jap lagi sampai la satu tren penuh dari Dato Keramat. Sempat la aku nyelit masuk. Tapi tren tu stop agak lama la sebab ada kesesakan kat stesyen hadapan. Pastu bila dah jalan dan sampai Ampang Park, tren stop lama jugak. Pastu jalan balik sampai le KLCC.

Aku sampai la opis aku dalam kul 0941hrs hari ni...

Dah lama tren tak buat hal kan.

Sunday, March 21, 2010

Taman Rekreasi Datuk Keramat

Weekend camni elok la buat aktiviti yang menyihatkan badan dari terus menjadikan diri mangsa katil! Jogging la sikit, makan tak ingat dunia, tapi exercise kurenggggggg sangat. Jadikanlah bersenam sebagai rutin mingguan kalau tak jadi rutin harian!

Foot reflexology track

den port depan futsal court

variety of physical activity instrument provided

nice KL view from the park

Saturday, March 20, 2010

Dazzle & Bubut

best! Halal! Made in Malaysia...

Ni la ceklat buatan orang Melayu Muslim kat Malaysia ni. Aku suka la jugak sebab sekurang-kurangnya aku boleh makan coklat tanpa waswas InsyaAllah, dan jugak, kita tak payah la membuang duit kepada orang Yahudi dengan membeli product Cadbury tuh. Walaupun ada kilang kat Malaysia, owner Cadbury tuh tetap orang-orang bukan Islam kan.
made in Hulu Langat
Respect jugak la kat usahawan Melayu Malaysia ni yang mampu menghasilkan product yang aku tengok bertaraf antarabangsa jugak la. Keep it up Dazzle!
Harga Dazzle satu bar cam dalam gambar yang aku paste tuh ialah MYR6.90. Not bad bila memikirkan ianya InsyaAllah halal. Aku beli Dazzle tuh kat Carrefour Wangsa Maju. Dalam building Carrefour je la, stall Dazzle tuh punya.

Announcement

Bubut adalah kucing jantan sebenarnya. Ha ha ha! Mati-mati ingat kucing betina. Tu pun Yip bitau, kalau tak, memang aku takkan perasan.

Sunday, March 14, 2010

Man Utd 3 Fulham 0

Fulham seems to be a very hard team to crack. Time and time again, the Fulham keeper; Mark something made a fabulous save to deny the Devils shot. The Australian stopper could keep Australian team a clean sheet in South Africa come this June if he keeps on performing like this. Well that was the story of the first half.

I've just sit in front of my tv and barely found the best position when Rooney strikes again. It took only 30 second of the second half for the Devils to pull the trigger and put the ball in the Fulham net. What a start! It was his 31st of the season and counting. I thought Cristiano Ronaldo was hoping that once his strike partner to play alongside him at Bernabeu for Real Madrid. Florentino Perez is licking his lips over United number 10s current performance.

After the first goal, United keep creating chances. And Fulham, once in while tried to find the equaliser but find none. Later on, Park Ji-Sung was introduced for Valencia who had a quiet game. Nani and Park keep changing flank to create and penetrate into Fulham penalty box. Clearly that the introduction of Park did make the Fulham back four busier to cope with the fresh leg from the South Korean.

Late on to the final 10 minutes of the match, United kept pushing. The crowds were getting nervous. 1-0 is not good enough with 10 minutes plus added time remaining. Anything can happen. Few minutes later, Rooney current Bulgarian strike partner made a wonderful pass when he manage to escape two Fulham defenders. He placed the ball perfectly for Rooney to slot in his 32nd goal of the season. The crowds relieved.

And as if 2-0 wasn't enough, United keep on attacking Fulham like a wounded tiger. This time, Park worked the right flank and delivered a perfect cross into the penalty box before Dimitar Berbatov headed home the third United goal. He really deserved it. So as the Devils! Job well done!

Next match, Liverpool! Bring it on, time for some revenge!

Saturday, March 13, 2010

Bersosial Bersama Si Dia


Wifey dgn spek 3Dnya...

Movie: Alice In Wonderland
Ticket Price: MYR18 (3D)
Location: TGV Suria KLCC
Rating: 6.5/10

Dah lama betul tak masuk panggung wayang ni

First time aku tengok movie 3D. Ingatkan spek 3D tuh kita boleh buat harta lepas abih movie, rupa2nya kene pulang balik. Aku rasa 3D ni memang la best dan canggih, tapi aku rasa pening dan tak berapa selesa bila pakai sepanjang masa 2 jam tuh. Mungkin lebih baik lepas ni untuk movie 3D, diorang sediakan cinema yang built in 3D screen daripada bagi semua penonton pakai spek tuh yang maybe setengah orang tak selesa nak pakai.


Ni antara hasil yg tinggal depan aku. Gelas yang tinggi tuh ialah air karot susu. Kelihatan jugak kulit kerang disebalik tisu dalam plate tuh.

Kak Eita nih dah masuk dalam rancangan TV3, Walk Walk Find Eat, tuh nampak tak plat dari TV3 tuh kat dinding yang kaler gold tuh...

masa orang tak berapa ramai ni

Aku perasan sekarang Restoran Kak Eita ni dah kekurangan bahan-bahan kat meja buffet diorang. Bukan aku je yang perasan, wifey pun perasan jugak. Tapi harga still sama. Kira consider makin mahal la kot, same price but less food. Aku banyak makan kambing je. Tak sempat dan tak larat nak layan ikan bakar.

Thursday, March 11, 2010

4th Pack of Blackwood


Ni pack Blackwood yang ke 3 aku beli. Harga still MYR 220.00. Tahan la untuk 2 bulan. Hari ni baru bukak pack yang ke 3 ni. Tengok sampai bila boleh bertahan.

Man Utd 4 AC Milan 0


one of United hardcore fans!

Ronaldo tgh sahur

Wayne Rooney headed his 29th goals of the season and added the 30th in the first minute of second half at Old Trafford, before Park Ji-Sung and Darren Fletcher added another two to seal a 4-0 trashing of AC Milan. I didn't expect the Devil to grab such an easy win. Park Ji-Sung played brilliantly after he man-marked Italian play maker; Andrea Pirlo from creating opportunity to Milan's front man.

Bubut bermanja, nak makan Blackwood dari tapak tangan den...

Despite the 7-2 aggregate win, the spotlight of the night was the return of United hero and big fans of the club himself, David Beckham. The stadium gave him a standing ovation upon his arrival on the hour mark when the match was already seems miracle for Milan to make a comeback. The crowd still loves him. And he appreciated and touched by the gesture of the fans.

After the match ended, he picked up one of the green and yellow anti Glazer scarf from the fan and put it on his neck. 'I'm a United fan and I support the club. I always will' quote Beckham.

Wednesday, March 10, 2010

Restoren Kepala Ikan Cheras


Nama je restoren kepala ikan. Tapi kitorang takda la makan kepala ikan for our lunch tu. Makan kari kambing jugak! Nasib baik sedap.


Recommended by my colleague.

Location: Jalan Peel
Speciality: Mutton curry
Author's first try: Nasi Kambing
Price: MYR6.50

Sunday, March 7, 2010

Standard Service & Wolves 0 Man Utd 1


salah sekor dari anak-anak miong Cik Sal

ni gambar passport ibu kucing hitam tu

Lepas balik service Kelly, ni la keje aku. Mengerjakan kekucing Cik Sal. Ibu kucing ni baru je deliver 4 ekor kittens dalam 2-3 minggu lepas kot. Anak dia yang besar kaler hitam tengah posing tuh la yang ikut aku pergi beli goreng pisang kat seberang jalan tuh. Dia tak la ikut sampai depan gerai tuh. Dia ikut dan tunggu kat jambatan yang nak cross longkang tuh je. Cute je gelagat kucing tuh. Bila aku dah nak balik ke rumah semula, aku kena dukung dia sekali. Risau pulak kot-kot dia takmo naik ke rumah tuan dia.

Dah 2 kali buat premium services, kali ni Kelly cuma perlu standard service je. Kene dalam MYR108.55 je. Masa aku sampai kat service centre tu pun, semua staff diorg kua lunch. Kete pun tak banyak. Lepas register utk service, naik duk kat waiting lounge. Self service buat air, tapi biskut takde ha ha ha...

Mula-mula layan LTdL 2010 kat Astro 811. Menarik jugak tengok siaran LIVE dari KL ni. Anuar Manan dapat nombor 4 je. Ok la tu. Dia maintain green jersey. Tak tahu la green jersey tuh untuk kategori apa kan. Takpe la, janji menang. Green jersey tuh untuk Raja Pecut.


Sambil layan tv, update blog sket. Pastu ada pulak MUTV coverage pasal MU's preparation untuk game dengan Wolves. So, malam tadi dah nampak betapa MU, without Rooney, struggling to beat Wolves at Moulenix. Thanks to Scholes close range effort. Wolves banyak giler peluang untuk score but they didn't utilized it. Its a huge favor to United. Prior to that late kick-off, Arsenal beat Burnley 3-1 at The Emirates to temporarily top the table.

Lepas tu ada pulak rancangan 30 Minutes Classic Football dalam MUTV. Diorang tunjuk FA Cup season 1998-1999, MU against Leeds United. Aku tengok kejap je, kul 1545, kete dah siap, aku chow balik.

Piece of info...

Jarak dari Section 6 ke Section 27 (Teamwork Allgain) ialah 16km.

Saturday, March 6, 2010

Amik Blackwood

Ni 2 ekor miong hidung penyek yang Kak Nurul letak dalam cage untuk mating. Yang besar sket tuh jantan, suka gigit tangan aku bila aku hulurkan tangan kat dia. Memang cute bangat!

Posing for the camera!!!

Pasangan bahagia tengah cuba mendapatkan zuriat yang macam muka diorang; hidung penyek. Actually pasangan bahagia ni duk kat tingkat atas dalam cage double storey ni. Tingkat bawah ada satu mamat bulu yang agak besar tengah tidur. Lupa nak snap gambar dia. Dia duk sorang je la kat bawah tuh.

Ni pulak munchkin cat (miong kaki pendek). Tapi sayang le, sebab aku tak dapat nak snap gambar dia masa tengah berdiri. Munchkin ni female. Sebelum ni ada 2 ekor munchkin kat rumah Kak Nurul ni, tapi unfortunately sekor dah terlepas lari keluar masa CNY aritu. Ruginya... sayang betul! Bukan senang nak dapat baka munchkin tuh. Yang hilang tuh kaler itam, aku sempat la tengok masa datang amik stock Blackwood sebelum ni.

Friday, March 5, 2010

Rojak Singapore For Lunch


Wa dan Sani lunch before Jumaat prayer at Pelita Nasi Kandar, Jalan Ampang. Since the que for Nasi are miles long, i prefer to have something that take short time to prepare. After finding a good place to sit, finally my eyes attracted to Rojak Singapore sign. So, why not try this Rojak. At least it's quick enough to prepare.

Well, Rojak Singapore not bad at all. I love the sauce.

Tuesday, March 2, 2010

Special Day?

A pair of Nike shoes and a Nike bag from my beloved wife 
Man Utd gave me a Carling Cup as my birthday present this year.

Sad news pulak ialah anak Cheeky yang tempang tuh mati arini. Tak tau sebab apa. Tapi, according to Mama, ada something macam bihun kua dari mulut dia. Poor kitten. Tak sempat nak kasi nama. Nasib baik sempat snapped 3 keping gambar dia aritu.

My beloved wifey gave me a pair of brand new Nike shoe for me to walk to the office daily and also a brand new Nike bag that came together with a notebook compartment inside it. It's really cool and awesome! Not to forget, as usual, a romantic wording birthday card. I'll be bluetoothing the photos later. For all the trouble you've came through to make my birthday gift a surprise, i really appreciated it darling and off course i love you so much every single day of my life and every single beat of my heart!

xoxo!!!

Thinking a plan for my wifey's birthday. Have to start planning from now. Ha ha ha...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...