Wednesday, February 17, 2010

AC Milan 2 Man Utd 3

So unexpected! Ni dah kira bonus untuk MU sebab menang kat San Siro. Apart from that, from what i heard, this is the first time MU berjaya score dan menang kat San Siro.

Tapi memang agak suspense la sebab MU conceded early goal, as early the 3rd minute to Ronaldinho's deflected strike of Micheal Carrick. Aku ingatkan MU akan kene belasah dah, sebab lepas Ronaldinho score tuh, Milan terus created a lot of golden opportunity to increase the gap. Nasib baik finishing diorang tak menjadi dan jugak ketereran Van der Sar.

Nani started the game, tapi his contribution agak kureng compared to his performance in the last 5 games. MU finally dapat equalize, thanks to Paul Scholes magic shot. Aku rasa dia sebenarnya nak volley je bola tuh, tapi miskicked dan bola tuh kena plak tepi lutut kiri dia dan melantun ke tiang gol sebelah kanan Dida. Tu la gol pembakar semangat kot.

Second half, Nani kua for Valencia. Baru je kejap Valencia masuk, terus Rooney score dengan header from Valencia's cross. San Siro terdiam. MU terus bersemangat. Macam main kat OT la pulak. Tak sampai 10 minit lepas 2nd goal tuh, Rooney strike again. Kali ni heading jugak, but assisted by Darren Fletcher. An easy goal, camne Rooney boleh free je duk kat tengah-tengah antara 2 defender Milan pun aku tak tahu. Diorang tak nampak Rooney kot.

Sebelum Rooney score the third goal tuh, Beckham kua, ganti dengan Clarence Seedorf, antara orang yang Rooney paling takut selain dari Alex Ferguson. And it's clearly proven when Seedorf scored with a beautiful flick 5 minutes from stoppage time. Masa tu pun MU memang dah main cam agak leka dah. Tu yang aku cukup tak suka bila MU main camtu. Dah tak 100% on the pitch dah.

Hopefully MU will finish the job beautifully at OT in 3 weeks time!


Yang paling bestnya, Real Madrid kalah dengan Lyon 0-1 kat Lyon. Padan muka. Aku harap sangat RM out from last 16 ni. Biar diorang seri or kalah lagi sekali masa return leg nanti. Padan muka Ronaldo dan Florentino Perez.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...