Kelly 3572

Saturday, January 30, 2010

Penat

Pukul 1022hrs baru tersedar, tu pun sebab darling call. Terus takleh tdo dah pastu. Teringat kanak-kanak yang maybe dah lapar. Bangun, buat pape yang patut, pastu bersihkan kondo kucing.

Sekor lagi anak Cheeky mati. This time a bit complicated. Aku rasa the poor kitten tu mati sebab leher dia terjerut dengan tali apa ntah yang aku rasa kua sekali masa Cheeky delivered those 4 kittens. Poor baby. Bukan tu je, tali tu jugak terbelit kat kaki belakang sekor kitten lagi yang survive, buat berisiko untuk kehilangan kaki belakang dia sebab aku tengok kaki belakang kitten ni terkulai cam patah. Panic. Aku tak tahu apa nak buat.

At last aku beranikan diri untuk amik gunting, dan potong tali yang membelit kaki belakang kitten yang masih hidup tu untuk pisahkan dia dari the dead kitten. Poor Cheeky. Aku tak salahkan dia. Maybe kondo tu tak sesuai untuk dia deliver anak-anak dia kot. Maybe my fault.

Lepas aku potong tali yang mencantumkan dua kitten tu, lega sket. At least the surviving kitten tu dapat bergerak lebih kuat daripada sebelumnya. Sekarang aku tengah risau pasal kaki belakang kitten tu pulak. Hmmm...

Sambil tu aku bilas si Kelly tuh sket. Comot sangat nampaknya. Pasni nak ke OTK, beli burger, pastu balik Setapak to mandi, solat and amik semua barang yang darling pesan suh bawak balik Shah Alam. Then on the way tu nak singgah Kampung Baru, nak cari gel Gamat Healin untuk hilangkan parut lepas surgery.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...